Eastore Brewery

Eastore Brewery

Under år 2013 startades mitt ölbryggningsintresse. Jag, tillsammans med Oskar Lindgren, provade på att brygga våra första öl i Luleå, en IPA och en Rököl. IPAn lyckades vi bättre med än med rökölen. Resultatet blev inte 100%-igt men tillräckligt bra för att det skulle ge blodad tand. I slutet av året flyttade jag ner till Gävle tillsammans med mitt nyfunna intresse för ölbryggning och fick idén att jag borde göra någonting mer av detta. Eftersom mitt andra stora intresse, som jag också jobbar med, är kommunikation/marknadsföring tyckte jag det passade bra att koppla ihop dessa.

När jag och Oskar började brygga öl höll vi till hos mig, på Östermalm i Luleå. Därifrån kommer också namndet Eastore, en direktöversättning av Östermalm till engelska.
Jag ritade en logotyp och har sedan dess ritat etiketter och 3D-illustrationer. Jag har nu lagt upp en sida, www.eastorebrewery.com, där jag samlar all marknadsföring kring min ölbryggning. Ett annat syfte är också att berätta mer om mina öl och även ge möjlighet att lämna feedback, som på sikt kan utveckla mina bryggmetoder.

Golden Mustache - Barley Wine


Med vänlig hälsning
Mattias Bergström